
A 4 puding tortája
Vége az ünnepeknek és a csömörület hegyeknek én mégis egy számomra nagyon kedves recepttel "térnék vissza". Ez az a torta, ami pofon egyszerű (sütni sem kell), és tuti a hatalmas siker, hiszen ha nem cukrozod agyon isteni finom és egyáltalán nem csömör.
Hozzávalók:
- 4-féle FŐZŐS (!!!!) pudingpor
- kb 2 liter tej (ha Dr Oetkeres-puding port használsz)
- 1-2 kg háztartási keksz
- torta forma (nekem 12 szeletes, kör alakú van itthon, ahhoz tudok viszonyítani)
Elkészítés:
Vedd elő a torta formát. Töröld át nedves szivaccsal, majd valami szárazzal, ha ezzel kész vagy neki is kezdhetünk. A forma alját és szélét(a "tetejéig", tehát a peremig) tedd ki kekszből. Igen, mintha valami perverz kirakó lenne. Ne ijedj meg, ha el kell törnöd 2-3-4-5-6...-felé a kekszet, nem lesz belőle baj.
Vedd elő az első fajta puding port (teljesen mindegy a sorrend, ám nálunk ez a "menő": legalul étcsoki, majd puncs-vanília és a legtetején sima csoki). A csomagoláson leírtak szerint készítsd el (NE mint krémet, ha nem mint rendes pudingot!!!!). Ha kész a puding, nem kell várni nyugodtan úgy melegen öntsd rá a kekszre, ha kész az egészet ráöntötted, ismét jön a kirakó: ismét egy sor kekszet kell a pudingra pakolni, ne ijedj meg, ha "elsüllyed" a keksz, semmi baja sem lesz. Ha kész vagy ismét jöhet a puding főzés, és így tovább.
Én 4 szintesre szoktam csinálni (úgy, hogy a legtetején puding van, arra már nem teszek kekszet!). Ha nagyjából kihűlt az utolsó réteg is fóliázd le a tetejét és tedd ki a hidegre. Körülbelül 24 óra kell neki, hogy szépen összeálljon.
Ha szépen össze"fagyott" a tortánk, felszelhető és tádáám: egész jól nézz ki.
Saját recept, amit nem szeretnék sehol sem viszont látni! Köszönöm.
|