
Forró csokis bor, vagy forralt boros csoki?
Papíron már javában a telet tapossuk, igaz az időjárás igazán vicces és néha inkább tavasz érzetem van, mint téli. Az alábbi receptet a Cosmo oldalán találtam, és teljesen odalettem érte. Gyors kipróbáltam, turbóztam rajta és elhoztam nektek. Kísérletezzetek, hideg estéken tökéletes szívmelengető.
Hozzávalók:
- 15 dkg étcsoki apróra vágva
- 1 bögre tej
- kétharmad bögre víz
- egyharmad bögre vörösbor
- cukor ízlés szerint
- csipetnyi só
Elkészítés:
A bort öntsd bele egy edénybe és lassú tűzön kezd el főzni. Közben tedd bele a csokit és amikor elolvadt, add hozzá a vizet, a tejet és a sót is, illetve tegyél bele cukrot ízlés szerint. Forrald fel az egészet, aztán öntsd két bögrébe és várd meg, míg ihatóra hűl.
Plussz tipp:
- csipetnyi fahéjjal/vaníliával még egyedibb és élvezhetőbb lesz az íz
- Igazán bűnöznél? Piríts meg pár szem pillecukrot, majd dobd bele a gőzölgő lötyibe. Nyam-nyam ;-)
A forrást feltüntettem, ettől függetlenül az innen való másolást nem preferálom! |