
Inteligens krémes
Nagyon finom, de kicsit nehéz az elkészítése. Mármint nem a tészta "összehozása", sokkal inkább kivárni hogy megsüljön...:)
Hozzávalók:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 8 db tojás
- 9 púpozott ek finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 7 dl tej
- 3 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A margarint a cukorral és vaníliás cukorral keverőgéppel habosra kikeverjük. Majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, 3 kanál cukorral.
A sárga masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és végül belekeverjük a tojás felvert habját..
Olíva olajjal/margarinnal kikent tepsibe öntjük a masszát.
150-160 fokon kb 70-80 percig sütjük. A tésztát a tepsibe hagyjuk kihűlni. Sütés után a tészta három rétegűvé válik, vagyis alsó, felső része megsül, a középső pedig finom krémes marad.
Plussz tippek:
- Anya szokott rá porcukrot hinteni, de én jobban szeretem nélküle, nekem úgy már kicsit csömör. (Ízlések és pofonok :))
- TÉNYLEG várd meg, hogy a tepsiben kihűljön, különben eléggé undorító látványt fog alkotni...tudom, hogy nem a szépség a fontos, de ez tényleg szép, ha kihűl és szépen van felszelve :D
- Szezonban szoktam mellé málna turmixot csinálni...hmmmm... :)
A recept fogalmam sincs honnan van...Anyától..:D Ha ilyen formában szeretnéd valahol feltűntetni, kérlek jelezd!
|